- מאי 21, 2019
- Posted by: guyadmin
- Category: מים & חשמל
נראה שמחסור המים העולמי לא פוסח על אף אחד. בעוד שאנו רגילים לשמוע על מחסור במים במדינות חמות באפריקה ובמזרח התיכון, נראה שגם מדינות מפתיעות יותר נאלצות להתמודד עם האקלים המשתנה. אחת המדינות הללו היא שוויץ, שבשטחה אמנם קיימים 1,500 אגמים, 890 קמ”ר של קרחונים ויותר נהרות ממה שניתן לספור. אך,שפע זה לא בהכרח אומר שהיא בטוחה. לפי שירות מזג האוויר השוויצרי (The swiss weather service), חודשי יולי ואוגוסט של שנת 2018 היו היבשים ביותר מאז 1921, והטמפ’ בחודשים האחרונות היא הגבוהה ביותר מאז 1880.
השינוי באקלים משפיע על מדינות רבות בדרכים רבות, וחוקרים מזהירים שהמצב רק ילך וידרדר במהלך השנים, ועלינו להכין את עצמנו לשנים חמות עם כמות גשמים פחותה.
אחת מהדוגמאות האחרונות להשפעות השונות שיש למחסור במים על חיי היום יום מגיעה מעיירה קטנה בשם Enges, הממוקמת במחוז Neuchâtel. למרות שהעיירה נמצאת קילומטרים בודדי מאגם Neuchâtel, האגם הפנימי הגדול ביותר בשוויץ, מקור המים היחיד של העיירה הינו באר. עקב הבצורות בשנים האחרונות, כמות המים בבאר התדלדלה וכרגע זו בקושי מסוגלת לענות על צרכי התושבים. המחסור במים הוביל להחלטה קשה מצד העירייה, כשזו נאלצה לעצור פרויקט בנייה שהיה אמור לאכלס 140 אנשים נוספים בעיירה. מעבר לכך, זו אסרה פרויקטים נוספים לכל הפחות בשנתיים הבאות. החלטה זו רק מדגישה את חומרת המצב, וכן את חוסר הברירה שהוביל אליה.
שוויץ מחזיקה כ5% ממאגרי המים המתוקים באירופה. כ40% ממי השתייה במדינה מגיעים מבארות או ממעיינות טבעיים, כ40% נוספים מגיעים ממאגרי מים תת קרקעיים ו20% נוספים ממאגרי מים על פני השטח, למשל אגמים. הדבר מדגיש את העובדה שאין מדינה המחוסנת ממחסור במים. על כל המדינות להמשיך ולעבוד במטרה לייצר הרגלי חיסכון במים אצל תושביה.
העתיד עלול להביא עימו אקלים בעייתי אף יותר, והדבר הכי טוב שאנו יכולים לעשות כרגע זה להישאר אחראיים, ולהכיר בהשלכות של הפעולות שלנו על הסביבה.